Пребујната Ева за која се пишуваат сонети

Ева Сонет е толку убава и широкограда што веќе неколку поети ја опеваат во сонети. Да живееше во времето на Петрарка или Прешерн, веројатно цели книги ќе беа испеани за неа.


Не е случајно што оваа убавица за свое уметничко презиме го одбра ова со прилично музикална форма (вистинското име и е Беата Корнелија Дабровска, и искрено, е посекси од ова Ева Сонет).


Освен со гола и облечена форма на манекенство, се занимава и со музкка.


Уште во 2005 година го објави својот албум Nielegalna, имајќи во предвид дека во тоа време имаше 20 години, што според американските закони е нелегално доба за многу работи.

Кристални Лустери
Најнови вести
09:38
Малку „загревање“ пред сурфање
Во земјата на чудата
Екстра
„Дворот на Европа“ - најголемата и најраскошна цветна градина
„Дворот на Европа“ - најголемата и најраскошна цветна градина
slikaНа површина од повеќе од 32 хектари, во паркот Кекенхоф, кој се наоѓа во Холандија, секоја година се садат околу 7 милиони цветови!
Ерфурт – средновековно сведоштво и град со најдолго населениот мост во Европа
Ерфурт – средновековно сведоштво и град со најдолго населениот мост во Европа
slikaЕрфурт е главен град на Тирингија и тој е населенјото место со еден од најдобро зачуваните средновековни градски центри во земјата, познат по најдолгиот населен мост во Европа.
Чудесниот Стоунхенџ подостапен за љубопитните посетители
Чудесниот Стоунхенџ подостапен за љубопитните посетители
slikaНовиот центар за посетителите на Стоунхенџ ќе биде отворен во пресрет на зимскиот солстициј, со цел на големиот број туристи да им понуди поголемо уживање во овој британски праисториски споменик.
Прекрасна ботаничка градина во Квебек
Прекрасна ботаничка градина во Квебек
slikaБотаничката градина во Квебек се смета за најпознатата изложба на цвеќиња и најубаво уреден простор кој служи како пример на уредување на околината.
Луксузот во кој ќе живеат 2% од светските милијардери
Луксузот во кој ќе живеат 2% од светските милијардери
slikaПроектот за овој екстра луксузен станбен комплекс предвидува кулата со апартманите да се наоѓа на самиот океански брег во Мајами. Луксузот кој ќе го нуди овој комплекс веќе привлече неколку десетици милијардери од целиот свет, а доказ дека единствено тие ќе можат да си го дозволат животот таму е и фактот дека цената на најголемите апартмани ја надминува цената од 30 милиони долари.
Резултати сега!
Анкета
(©) 2006-2010 Taratur.com